lauantai 8. syyskuuta 2012

Yllatyksia taynna

Tanaan olikin mielenkiintoista. Olin saanu eilen jo "varoituksen", etta saan/joudun seuraavana paivana tekemaan yksin hedelmatarteja. Noh, enhan ma sita tietenkaan muistanu enaa tanaan, ni siina vaiheessa ku Patrice (esipomomies) sano etta nyt ma voin tehda ne, ni olin sillai *jaiks!*.

Sain kayttaa omaa mielikuvitustani niitten hedelmien kanssa, mut sanottiin myos etta voin tehda sillai miten yleensakin on tehty. Mun kylla pitikin aluksi teha niinku yleisesti on tehty, mut jostain kumman syysta meika rupeski sitten taiteilemaan :D

Tuloksenahan oli tietenkin aika hieno tarte, vaikka itse sanonkin. Tosin vadelmat olisin voinu ehka jattaa pois, ne kun tuppas rikkomaan mun suht hienon symmetrian ja logiikan niitten hedelmanpalojen kanssa. Loppujen lopuksi kaytin sitten paarynaa, aprikoosia, mangoa, kiivia, vadelmia, tummia viinirypaleita ja mansikkaa. Hienosti tein sellaisen "auringon" muotoisen, kaksi eri "rivia" niitten siivujen kanssa. Nii ja mulla oli kaksi eri kokoista tartea tehtavana.

Herra Nalle teki myos hedelmaleivoksia siina saman poydan aarella ja sit han jossain vaiheessa sanoi Vilperille jtn ranskaksi, mutta erotin kylla sanan tarte ni vilkaisin etta mita, ja han sitten vahan katteli mita ma tein. Muutenki oli vahan paineita ku en halunnu et kukaan kattoo mita ma teen :"D Sanoin sitten Nallelle etta "Don't look!" ja han sitten leikillaan laittaa paan alas ja kaden silmien ja mun tartejen valiin (mahtokohan taivutus menna oikein?)

Ennen ku olin alottanu tekemaan niita, Patrice oli sanonu etta jos ne on oikein hyvia, ni Benoit (oikee pomopomo) antaa mulle 20/20 pisteiks :D Ja kyllahan han sitten antoki. Ei siina muuten sitten mitaan jekkua ollut, mutta sainpa tietaa etta ne oli tilaustuotteita jollekin asiakkaalle... Jaaaaaaaaaaaa! Kiva juttu!

Vahan ton nakosta, mut tajuatte varmaan rinkilaidean tasta. Ja kahdessa rivissa, ensin ulkoreunoja myoden yksi ympyrallinen, pienempi sitten keskiosassa. U know?


Tanaan ma paasin myos vahan pritsailemaan :")) Eihan se kovin taitavaa ollut, mutta... paasinpa kuitenkin. Tein meinaan pari jotain mansikkakakkua, Patrice kylla sanoi etta ma voin koristella ne miten tykkaan, mut sit ku piti pritsailla suklaalla jotain ni paa loi kylla ihan tyhjaa. Ei mitaan ajatusta mita olis pitany tehda... Loppujen lopuks ma tein sitten mallista koko kakun, ja opettelin tekemaan jopa jotain hienoa omenakoristetta. Ei sekaan kylla kamalan hyvin onnistunu, mutta melkeen ainaki!

Pritsailusta tuli myos mieleen tuo aamupaivan hauska valikohtaus. Tavarat olivat viela kakkujen jaljilta poydalla levallaan, niin tuo Utelias Vili menna hiipi pritsauspussin luokse, jossa viela suklaatakin oli sisalla. Mina vein joitain tavaroita pois enka kiinnittanyt sen kummempaa huomiota. Palaan takaisin poydan luokse, siivoilen. Patrice tulee paikalle, Vili Vilperi sanoo jotain ja esipomomies alkaa nauramaan.

Kysynpa sitten etta mikas nyt noin. Ja Patrice osoittaa poydalla olevaa metallista alustaa. No kappas keppana, Vili oli hienosti pritsannut siihen suklaisen miesten sukuelimen. Hyvin epatasaisin viivoin tosin. Siina vaiheessa iski kylla aika paha naurukohtaus, kehuin viela etta oikeen natti on. Kas kun en ollut sita sitten huomannut...  Myohemmin Patrice sanoi, etta Vilin erikoisuus on piirtaminen.
*reps*


Nyt onkin sitten hiljainen paiva, huomenna samoin. Perheeni on nimittain aamulla lahtenyt eraalle caravan-reissulle, ja palaavat sitten huomenillalla takaisin ^^. Kylla mun nyt kelpaa olla taalla kaikessa rauhassa. Voin istua yota myoden koneellaa tuijotellen telkkarisarjojen jaksoja...

Huomiseks on kylla kuulemma luvattu hirveen lamminta, sinallaan vois kylla menna ottamaan vahan varia pintaan, mutta saas nyt sitten nahda tuleeko niin tapahtumaan ;) Huomenna olis ideana myoskin vaantaa mokkapaloja! En kylla tiia miten tulee onnistumaan ku raaka-aineet ei oo ihan sita mihin on tottunut, enka oo tarkistanu edes etta onko taalla jotain pelteja tai vuokia.. No toivottavasti tulee edes syotavan makusta.

Ensi viikko onkin sellaista painajaismaista aamuheraamista. Ma olen nimittain leipomon puolella maanantaista lauantaihin. Tyot alkaa niinki myohaan ku 5.50. Mut ma paasen kyl sit "jo" klo 11.50, eli mullehan jaa oikeen hyvin aikaa ottaa aina parin kolmen tunnin paikkarit ku nukkumaan tuskin osaan illalla kauheen aikasin menna. Ei tuu onnistumaan, tiian sen jo etukateen. Mut paasenpahan koko viikon valmistamaan patonkeja. Ja patonkeja. Ja patonkeja.

No kylla siella muutaki on, briossia ainakin :)

Asiasta kahvikuppiin, nain yhtena paivana telkkarissa Kinder-mainoksen, missa naytettiin etta niista voi loytaa Asterix-hahmoja. Mina sitten innostuin (vaikka en mikaan fani olekaan, mutta Suomessa ei kauheesti kasittaakseni noita ole ollu?) ja halusin heti ainakin yhden Kinder-munan. Nopealla kauppakierroksella niita ei loytynyt, ei nakynyt missaan sellaista munapataljoonaa.

Ja loysin sille eraana toisena paivana selityksen. Olisihan se pitany jo aikasemminkin tajuta, mutta ajatus ei oikeen kulje aina niinku pitais... Taalla ei oikeastaan mitaan myyda yksittaisina kappaleina, sen takia ei niita muniakaan loytynyt. Kaikki patukatkin (ne vahaiset mita taalla on) myydaan isommissa pakkauksissa. Niinpa myos Kinder-munat olivat isommassa pakkauksessa. No ei mitenkaan turhan liian isossa, ihan vaan kolme munaa per pakaasi.

Ostin sitten sellaisen ja asken hotkaisin viimeisen jaljella olevan suklaaherkun. Kolmesta yllarista vain yhdessa oli Asterix-hahmo, hoh :( Mutta voi elama miten onnistuin taas sotkemaan hahmot keskenaan. Sielta meinaan tuli tuollainen pinkkipukuinen, mustahiuksinen nainen ruukun vieressa, ja ma vaan onnellisena ajattelen etta jesh, Esmeraldahan se siina on. Kuluu ehka viitisen minuuttia kunnes rupean ajattelemaan asiaa.

Eihan se voi olla Esmeralda, eihan? Ihan vaarasta tarinasta. Piti sitten tarkistaa tuon munan mukana tulleesta lappusesta etta mita hahmoja voi oikein saada, niin kylla siella tuo nainen oli kuvassa, mutta ei sentaan Esmeralda ollut :D Hamaava ulkonako ja liian nopea ajattelu aiheuttivat sekasorron mun paassani. Oikeassa maassa kylla olin...



 Eras asia mua on myoskin ihmetyttanyt, ja nyt tama asia liittyy rahaan. Nimittain, pisit tassa joku kerta pahasti silmaan sellainen sininen kirjotus mun kympin setelissani, ja aloin miettimaan etta eikai toi oo joku vaarennos, tai etta onko joku piruuttaan mennyt kirjailemaan jotain omituista kyseiseen rahaan.

Tarkistin sitten toisetkin kympit mita mulla oli, ja niissa olikin eri teksti! Kyseessa on siis joku allekirjoitus, mutta kaikissa niissa seteleissa, mita joskus olen kayttanyt, ei ole niin silmiinpistavaa mustejalkea.

Kysymys kuuluukin, miksi niissa on erilaiset nimmarit?

          Etummaisena siis hammennysta herattanyt, taaempana se normaalimman nakoinen.



 Pakolliseksi loppukevennykseksi muutama kuva aamuiselta yotaivaalta, tyomatkan varrelta...

                                          Aamun ensi sarastuksia kotinurkan horisontissa.



                                                  Kuu on kirkas, vaikkakin vain puolikas.
       Mutta vierellaan silla on aina tahti tai kaksi, vartioimassa ettei putoa lentoradaltaan.



                               Pilvet muodostavat muinaisen dinosauruksen kalutun luurangon.
        Ihan liki menee myos aikainen lentokone, mutta kuva lienee liian pieni sen erottamiseksi.
                                                         Ellet sitten osaa sita etsia ;)


1 kommentti:

  1. Kuinka just satuttiinkaa käsittelee tota setelien allekirjotusjuttua koulussa :D

    Se siis on Euroopan Keskuspankin Pääjohtajan allekirjotus ja vaihtelee sen mukaan, millo seteli o tehty. Tuo etummaine o uudempi, ku niissä on sen nykysen johtajan Mario Draghin allekirjotus.

    VastaaPoista