sunnuntai 23. syyskuuta 2012

Astetta hurjemmat leivontareseptit

Huomenta itse kullekin! Eilinen paiva ei sentaan venynyt ihan mihinkaan turhan myohaan, nukkumaan menin jo huikeaan kymmenen aikaan! (muistaakseni...) Eivat juottaneet mulle mitaan vodkaa, mutta appelsiinmehun kanssa sekoitettiin vahan joitain Passion Fruit-likooria tai jotain. Ja mina suomalaiseen tapaan vetasin vahan turhan liian nopeesti nekin kolme nelja lasillista (korkeintaan nelja!) Eka lasi oli tyhjana ku toiset ei ollu ees alottanu viela omiaan :D Ooooops.

Tanaan ku kattelin eilisen paivan horoskoppia mun vihoistani (en ollu eilen muistanu kattoa ollenkaan), niin toinen sopi oikein mainiosti siihen paivaan. Siina sanottiin kutakuinkin niin, etta "Tanaan saat aihetta juhlaan. Se tulee juuri sopivalla hetkella, joten nauti." Ei ois kylla paremmin voinu kohdalleen osua :D Niinhan me sitten juhlittiin. Mutta hillitysti. Paivallisella muutama aperitiivi, jotain valkoista kalaa ja jalkkariksi lettuja. En tosin jaksanu syoda ku puolikkaan lettusen :----) Tais olla massu taynna nesteita jo siina vaiheessa.

Kun hetki sitten tarkastin horoskooppien lupaukset talle paivalle, oli tekstissa kehoitus rentoutumaan tama paiva. No sehan sopii! Enhan ma tossa muutenkaan makoillu sangyssa ku nelja tuntia sen jalkeen ku olin heranny :D Heh.

Puoli kahden aikoihin on muuten tiedossa vahan toisenlaista lounasta. Nimittain Catherine on kokkaamassa janista! Enpa oo kylla ennen maistanu, mut taytyy toivoo etta on hyvaa. Seuruekin tulee olemaan isompi, silla Amélie ja jotkut Gwenin kaverit tulee kans syomaan. Jaiks! Muuten ei oo talle paivalle minkaannakosia suunnitelmia, rentoudutaan siis. Shoppailemaankaan ei voi oikeen menna ku on sunnuntai, ja kaikki kaupat on lahinna kiinni. Erityisesti tohon siesta-aikaan. Tyhmaa. Huomenna saattaa olla tiedossa leivontavierailu Antoniinan tyopaikalle, jahka ma joskus saan vastauksen etta menenko vai en...

Mutta siis, tan hetken aiheen piti kasitella noita mun saamiani resepteja. Lukasin niita tossa lapi ja ei voinu ku nauraa niille suomennoksille! Kylla google translator on ihan paras, tavallisesta leipomisesta saadaan helposti vahan eksoottisempaa ja erilaisempaa sen avulla.

Otteita suomennoksista: 

"Sitten kun jyvista on tehty, lisaa vetta ja TAYTTAKAA taikina."

"No kaikki valkaisuainetta."

"Tata voidaan kayttaa kerman TOP leivonnaisia, etta uuni palaa 20/25 MINUUTTIA."

"Poistaa ja lisata rumpali suklaa varovasti paatya kermavaahtoa."

"TEE SOKERIKULOORI DARK sokeria ja glukoosia, sitten-kokki kerma -"

"Maksaa kaikki munat ja sokeri kulhoon."

"DRESSER ON keittotaso on kakku osittain tai kuolla pyorea kakku."

"Maksamaan hieman kuumaa maitoa TAHAN MIX, sekoita ruoska ja SITTEN KERATAAN kaikki loput maidosta palokaasut."

"CREAM olisi sujuvaa ja sanotun kokkareita."

"Kirjan ja elokuvan KYLMA."

"Tama seos luovuttaessaan kuiva ON FIRE AIKANA SOFT 7/8 minuuttia."

"KUORIRAKENTEET anottava ontto sisalta ja leivonnaiset kerma pantata -"

"Sekoita voi ja Valkaisu piiskaa."

"Tama voide voidaan tehda pienia kakkuja TOP ja ituja."


Ma innostuin eniten ehka niista ohjeista, missa piti lisata sekaan se rumpali, seka se mihin lisattiin ruoska. Kokeilemisen arvoisia ovat kylla, odotan innolla! Mut kuinkahan monta uunia ma mahdan hajottaa ku niita pitaa polttaa se puolisen tuntia? Ei taida olla koulullakaan varaa naihin leipomisiin...

Eika toi valkaisuainekaan varmaan mistaan terveellisimmasta paasta oo, kuolemanvaaraki saattaa olla olemassa (ainakin kakulla jos ei tekijalla). Onko jollain vinkkia miten maidosta voidaan kerata palokaasut pois? Ma en oo meinaan ihan varma milta ne nayttaa...

Pelottava ajatus myoskin tuo tokavika tekstinpatka: sitten ku alkaa sekoittamaan sita voita ni saa samantien piiskaa. Auts. Musta vahan tuntuu et ma jatan jotkut reseptit kokeilematta ihan suosiolla. Tai kasken jonkun muun yrittamaan ensin, ihan vaan varmuuden vuoksi. Muuten voi kayda niin, etta ku viikon aikana oon kokeillu naita ja meen Salossa kaymaan, ni ihmiset alkaa kyselee mita mulle on tapahtunu ku oon niin mustelmilla ja raipattu, erotettu varmaan koulustaki. Ikavaa vastata siihen sitten etta "ma vaan vahan leiposin ranskalaisittain, mut mua ei taidettu oikeen arvostaa..."

Ma voin jo maistaa mielessani muun muuassa sen ruoskan kumisen lisan. Mmmmmmm... Tuleeko joku pullakahveelle?




1 kommentti:

  1. Jummi Jammi...
    Sulle kyllä tapahtuu joka päivä!
    Käytiin kyselemässä niitä kukkasia, mutta ei ilmeisesti ollut Anna vielä niitä vienyt Teatterille.
    Ole ihmisiksi loppu aika ja tule terveenä kotiin!

    nooanarkki

    VastaaPoista