keskiviikko 19. syyskuuta 2012

Herkutellaan!

Tanaan siis postauksen aiheena on mun tyopaikkani tuotteet. Yay! Kai te ootte odottanu innolla ja kuola valuen mita herkkuja taalla valmistetaan? ;D Kaikista mulla ei oo kuvia, mut niista joistakin mita tuolla hyllyilla on sattunut olemaan silla hetkella kun siella olen pyorinyt. En siis pyorinyt niilla hyllyilla vaan kaupassa. Kylla, lattialla. Taa ei nyt ota sujuakseen :D


Opera. Pakkauksessa kaksi leivosta. 2,60e.
Opera on sellainen kahden taytevalin leivos: toisessa valissa on suklaakreemia ja toisessa kahvilla maustettua kreemia. Paallinen on sulatettua tummaa suklaata (tai ranskalaisittain mustaa; chocolat noir), ja viivat oletettavasti vedetty valkosuklaalla. Lisaksi koristeet.


Choux Parisiens. Eli mun termein mansikka-tuulihattuleivos. Pakkauksessa oli kaksi leivosta. 1,80e. 
Mmmmmmm.... taa oli kylla ihanan raikas! Tuulihattu halkaistu, pursotettu pohjalle vahan kreemia, kaksi puolitettua mansikkaa, pieni truuttaus kreemia taas ja kansi nurinpain siihen sillai etta pysyy pystyssa. Sitten taas kreemia ja koristeet, jotka tassa tapauksessa ovat puolitettu mansikka (kantoineen paivineen), seka tuollainen suklaatottero. Suosittelen!

Vois kylla teha vaikka koulussakin joskus... :----) Tai ainaki kotona.
Liisi: voidaan tehda joskus yhdessa tallasia! Sa teet tuulihatut ja sitten kootaan yhessa eiks je ;D


Tropezienne poires. 5,15e.
Tuollainen hassu iso "laskiaispulla" :D Halkaistu, levitetty kreemia ja kyseisen kuvan perusteella tahan on laitettu paarynan paloja. Meinasin laittaa etta mansikoita, koska niita ma olen useimmiten pistany, mutta teksissahan lukee selvasti "poire" eli paaryna, eli en viittiny yrittaakaan juksata teita. Hedelmapalojen paalle vahan kreemia etta saadaan ne pysymaan, sitten kansi paalle. Ruiskutetaan koko kansialueelle kiilletta, ja hierotaan sitten raesokeria. Et voilà!


Fraisier. Tallasta ma harkitsin naytossa tekevani. 9,90e.
Kaaretorttu-/taytekakkupohja, en oo ihan varma, ne on meinaan valmispohjia mita me kaytetaan :D Toi "rakennetaan" sellasten kehysten sisalla, mita en nyt osaa/kykene nimeamaan. Kuitenkin, pohja peitetaan kreemilla, aletaan puolittaa mansikoita ja asetetaan niita koko alueelle vieri viereen sillai vahan niinku vaarinpain, eli se sisusosa ylospain. Sitten ku on valmis ni painellaa keposesti etta pysyvat siina, sitten meinaan laitetaan hilppasen kreemia siihen. Vaan sen verran etta ne saadaan pidettya paikoillaan. Sitten pistetaan toinen pohja ja kreemia niin paljon etta tulee reunoja myoten. Nostetaan ne "kehykset" pois.

Ja sitten koristellaan. Eli sirotellaan kaakaojauhetta sihdin lapi (?), ruiskutetaan kiilletta. Leikataan oikean kokoisiksi paloiksi, tehdaan koristepursotukset, ripotellaan niillekin vahan kaakaojauhetta, asetellaan mansikat/muut hedelmat, kiilletta niille ja pursotuksiin. Sitten lopuksi vuorossa koristeet, eli yleensa jotain suklaata.


Naa on naa joka-aamuiset mansikka-tartelletit :D 

 Valmiit kupit, pursotetaan kreemia, pilkotaan mansikoita puoliksi ja asetellaan natisti :)


Luulin tata ensin hedelmatarteksi, mutta kuvan zoomailu osoitti tuotteen olevan nimeltaan Marie-Louise, Vanille/Fruits. Hintaa kakkusella on 5,60e, eli ei loppupeleissa paljoa.
Veikkaisin ihan vaan olevan lahinna samanlainen ku muutki hedelmatartet, eli valmiiseen pohjaan levitetaan kreemia ja sit vaan laitetaan kaikennakosia hedelmanpaloja paalle :D Nii ja noita koristehompotyksia. Vaniljasta en tiia missa on, oliskohan kreemi maustettu silla aromilla?


"Salaattiannosleivos" :D Niinku ma naita nimitan.
Mahdoinkohan ma joskus selittaa tata? Muuta ku niissa julkasemattomissa videoissa.. : )) No kuitenkin, pohjalle vahan kreemia.... jaaaa... eeeeeh.... sitten tuli varmaan niita hedelman paloja :D Ja kostutettu pieni pohjapala (sama kuin leivoksissa), paljon kreemia ja koristeet, eli samoja hedelmia ja suklaahorsokkeita.


Sekahedelmatarte, samalla tavalla koottu kuin se aikaisempikin samannakoinen. Hintana nakojaan 7,50e.

Suklaatarte.
 Olen paassyt kerran pari koristelemaan. Kyseessa siis lahinna valmistuote, tuohon vaan lisataan nuo pursotukset, kaakaot, mansikat ja koristeet. Iisi piisi.


Mansikkatarte, kaveri niille tarteletteille. 8,25e.
 Aamun ensiaskareihin kuuluva, puuduttavan tylsa mutta helppo tuote. Kreemia pohjalle ja mansikan puolikkaita sitten kehiin.


Mirabelletarte.
Antoniinalta kysyttaessa mirabellet on jotain luumun tapaisia. Mutta eivat kylla nayta herkullisilta... Sama rakennustyyli kuin mansikkatarteilla.


Eclairs Chocolat, kuvassa kahden kappaleen pakkaus (daa). Ignooratkaa toi mehupurkki.
 Eli nyt siirryttiin siis pakastetuotteisiin. Otetaan vaan sulamaan ja se on siina. Suklaamohnaa niin sisalla kuin paallakin. Mmmmm... nopeaan suklaannalkaan riittaa kylla yksikin. Tai ehka puolikas.


Glands. Hinnasta en just nyt tiia.
 Hyyyyhh... Karmivan makusia, ei oo ihan mun juttuni. Samankaltainen ku ylakerran tuotteet, sisalla jotain tohnaa, nyt en vaan tiia etta mita, mut ei ainakaan kauheen hyvalta maistunu O.O


Religieuse. 2,05e.
Mmmmm... naa oli hyvia! Tuulihattuja, missa on molemmissa palluroissa sisalla sita samaa suklaatohnaa ku Eclairseissa. Sitten on paalle valutettu suklaata ja nakojaan pursotettu kreemia. Oih, ihania!


Suklaamunkkeja :----)
Sisalla siis vaan jotain suklaata. Mutta ihanan hyvia (kauniilla suomen kielella sanottuna), ja jotenkin kevyita vaikka ei oikeesti pitais kylla olla. Suosittelen!


SITTEN SIIRRYTAAN LEIPOMON PUOLELLE: 


Kuvaa leipahyllysta.
Ma en tajuu, onkohan ranskalaiset oikeesti niin pirun laiskoja etteivat voi ite leikata kotona leipaa? Koska kaikki leivat lahinna siivutetaan, ja sit jotkut tulee jonkun siivuttamattoman pikkupatongin kanssa pyytamaan et se siivutettais.. WTS?! Kysynpa vaan. Ranskalaiset, hankkikaa elama.


Briosseja :D

Kylla. Kilon leipa maksaa 1,40e.

Tallasia ma en ollukaan aiemmin huomannu. Suklaalla maustettua briossia :D Taytyyki varmaan ostaa joku paiva...

Fougasse.

MUUTA:

Mmmmm.. Naa on ihan sairaan hyvia! Rakastan! Varmasti ostan pakaasin mukaan :D

Hyper U -kaupan konnarin tuote.

Kuten myos tama.

Ja tassa olikin sitten tama herkutteluhetki talla kertaa. Toivottavasti ei tullu kauheen ahky kaikista naista herkuista, taikka paha olo. Jos tuli, niin sitten kannattaa varmaan jo pikkuhiljaa hilpasta sinne vessan puolelle...

Siirrytaanpa sitten taas jalleen kerran pakollisen loppukevennyksen pariin, eli lepuutetaan silmia ranta-aiheisissa kuvissa. Eli mun SIMPUKKA - JA KIVIKOKOELMISSA!

Nain monta simpukkaa mulla on kerattyna :)) Tosin joukkoon jai pari ovelaa kivea... naamioituivat hyvin.


Minun kivet :D Toi iso valkonen oikeella ei oo ihan normaali kivi :O Se on semmonen joku koykasempi, mut en tiia mita se on tai mihin yleisesti kaytetaan.

Sinne pakkasin turvaan kaikki mun rakkaat lapseni. Tosin kolme jai ottolapsiks :((


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti