keskiviikko 15. elokuuta 2012

Sightseeing, puistoilua ja vierailua

Eilisillasta vain pikaisesti nain ajanpuutteen takia (klo on 23): muutama sukulainen/naapuri tuli kylailemaan ja meikalainen lahti neljan tuntemattoman pojan matkaan juhlimaan. No oli siella sitten lopulta muutakin porukkaa, tyttoja myos eli en ollut ainut. Eilen oli joku kansallispaiva ja kun kello laheni yhtatoista illalla, jossain pain keskustaa alettiin ampua raketteja. Ihan ku olis ollu uus vuos. Sita juhlaa kesti joku vartin verran. Hirveesti tuli tavattu ja pussailtu ihmisia (yhdessa vaiheessa jopa 10 yhteen putkeen), hiukan ennen kahtatoista lahdin sitten nukkumaan, muut jai sinne viela juhlimaan. Maaten mennessa tuntu ihan silta kuin olis vielakin ollu lentokoneessa, pystyin tuntemaan kaikki kaarrokset ynna muut... taisin jattaa jonkun astraalikehoni sinne ja ikavakseni olin viela yhteydessa siihen. Mutta kaikesta huolimatta oli makoisat 10 tunnin unet.

Ja sitten tahan paivaan. Briossi-nutella-kuuma kaakao -aamupalan jalkeen lahdin pyoran ja kartan kanssa metsastamaan Antoniinaa jostain pain kaupunkia. Ei se lopulmta niinkamalan pitka matka ollut, joku 15 minuuttia etta perille paasin. Meijan onneksemme alko just satamaan ja kiiruhdettiin sitten yhden parkkipaikan puiden suojaan. Ja vieressa sattuikin sitten olemaan Notre-Damen kirkko.

Notre-Damen kirkko (jostain suunnasta).







Ajatuksena oli siis tehda Antoniinan kanssa pieni kaupunkikierros. Sinansa hyva idea mutta tanaan sattus olemaan joku yleinen vapaapaiva, joten porukkaa ei niin kauheesti ollu liikkeella eika kaikki liikkeetkaan ollu auki :( Mita ilmeisimmin taalla ei ole mitaan Salen tai Siwan vastaavaa kauppaa lainkaan, vaan mulla on semmonen kuta etta tollaset elintarvikeliikkeet sijaitsee kauppakeskuksissa.. Varmaks en voi menna asiaa sanomaan mutta se on yksi mahdollisuus.





Yksi konditoria, jonne Antoniina sattuu menemaan tyossaoppimaan. Tosin taa tais olla vaan myymala ja han menee tehtaaseen.

Sitten tossa viiden kuuden aikoihin mentiin kaymaan yhdessa piknik- ja retkeilypaikassa. Siella oli hienot maisemat vesipuroineen ja -putouksineen, pystyi menemaan melomaan ja maen paalla oli joku teatteri/esiintymislava. Kaupungissa vaikka asteita oli 23 niin tuntu olevan silti ihan hirveen lammin. Onneks on vaatteita sen verran mukana etta pystyy vaihtamaan.







Piti olla lyhyt reissu mutta toisin kavi. Mentiin sukuloimaan ja lahettiin sielta tossa vahan ennen yhtatoista. Pitkat on noi vierailut aina ku syodaan noin myohaan. Yokylaan lupauduin joku paiva ja harjottelemaan jonkun suomenkielisen joululaulun, koska en muistanut yhtakaan niin kamalan paljoa. Nyt taytyy jattaa kaikki mielenkiintonen lisa pois koska isi ja aiti haluavat nukkumaan ja ma olen ikavasti heijan makkarissa datailemassa.

Lisaa kuvia on kylla tulossa heti kun ehtii niita latailemaan. Huomenna eka tyopaiva, ei kylla kauheesti hermostuta. Viela.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti