lauantai 25. elokuuta 2012

Eksoottista kulinarismia

Meinasinpa ensin laittaa ihan jonkun muun otsakkeen, kun ei oikein kunnolla ollu asiapitoista ideaa, mutta eikohan tuo sovi tan paivan paateemaan.

Tassa on nyt taas parin paivan sisaan tehty pienia ruokakokeiluja. Huonolla menestyksella. Eilen oli vahan eksoottisempi ruokapaiva (ainakin mulle), koska syotiin seka alku- etta paaruuaksi merenelavia.

Alkupalana oli kotilosimukoita jaaaaaa... jotain ayriaisia (?), jotka on kuvattuna alla. Kumpikaan ei ollu mikaan makunystyroita miellyttava kokemus, varsinkaan noi simpukat. Yuck! Kauheen limasia ja jotenki tunkkasen makusia. Punanuttuiset oli puolestaan vahan siedettavampi maisteltava, mut en kylla vapaaehtoisesti toiste sois.


Tollasia ne peijakkaat oli. Naitakin myytiin muutamassa eri kalalaarissa (samassa tiskissa tosin), ja mita ilmeisimmin ne oli kaikki jotenkin erilaisia vaikka samalta mun silmiini nayttivat.

Tolta se nayttaa kuorittuna. En suosittele kenenkaan syomaan, ilkeen sitkeeta tavaraa. Ja mua vahan epailytti ku siella sisalla oli semmosta vahan tummaa irtoavaa mohnaa, etta ei kai vaaaaaaaaaaan ollu kyseisen olion kakkaa...? O.O (kaapisin pois).

Paaruokana olikin sitten vaalealihaista kalaa, valkosipulilla ja persiljalla maustettua merikrottia. Mielenkiintoista, enpa ollu ennen syonytkaan. En tieda oliko mausteita liikaa vai kuuluiko se suolaisuus kalan ominaismakuun. Noh, se jaakoon ratkaisemattomaksi mysteeriksi.

Jalkkariksi halusin maistaa erasta riisijalkkaria, jossa oli mukana caramellia. Ja mausta paatellen myos jotain rommiin liittyvaa... En sita varmaan muuten olisikaan rommiksi tunnistanut ellen juuri askettain olisi toissa vahan "kitannut" sita kurkkuuni. Hyh. Ja tossa oli rusinoita mukana, ne oli vissiinkin ehka kaiketi uskoakseni uitettu rommin kamalassa aromissa. Ei pahalla kyseisen alkoholituotteen suosijoille, drinkissa se kylla menee mutta etta nain... ei kiitos!

Tanaan on tullut taas maisteltua jotain uutta, mutta paremmalla tuloksella kuin eilen. Ruokana oli nimittain perunaa ja vasikanlihapaloja keitettyna samassa kattilassa. Ei se vasikka pahalta maistunut, pain vastoin se oli aika mautonta :D Mutta kokeilemisen arvoinen kuitenkin. Ja sitten oli tarjolla tavallista riisisorsselia seka vaihtoehtoisesti jotain kakkua ja englantilaista kastiketta lisana. Kuvista voikin paatella kumpaan jalkkariin paadyin.

                                                                  Duodélisse.


                                                            Kakkua ja kastiketta.


Lisaksi tanaan oli hiiiiiirrrrrmuisoa patonkia! Joka on kuulemma ranskalaisten mittapuulla normaalikokoinen O.O Ihmettelenpa sitten vaan, nimittain hyva kun mahtuu molemmat kammenet sen ympari!



                                            It. Is. BIG! Ja isompiakin kuulemma viela on...


Sitten jotain mita itse olen vahan ostellut. Joskus meinaan on sen verran nalka illallakin kun kuudelta paasee pois, etta ei jaksa odottaa sita paria tuntia etta saa ruokaa, niin aattelinpa vahan katsastella taytettyjen leipien valikoimaa kaupasta. Katevaa kun ei tarvitse erikseen lahtea minnekaan muualle, voi pukkarista tullessa suoraan jaada kauppaan ostoksille :) No kuitenkin, paljon on kylla kolmioleipia ynna muita, mutta mua houkutti sitten eniten tuo Sandwich Jambon/Beurre, eli suomeks ihan vaan kinkkupatonki. Rasvaa siina oli vahan liikaa mun makuun, mutta se kinkku oli ihan sikahyvaa. Muuta siina ei sitten ollukaan taytteena... Doh!


                                                     Siina oli vielapa servetti mukana :O


Ja toissa maistoin yhta hyvan nakosta pienta kuutioita, ja paatin sitten ostaa kokonaisen lootallisen omaan herkutteluun 0:)) Mutta kylla on hyvia! Keksipohja, jotain caramellia valissa ja maitosuklaata paalla. Mmmmm... vahan samankaltasta ku Santerinleivokset (mikali jotkut tietaa), mutta vahan vaan eri makunen. Mut tosi tosi tosi tosi tosi hyvaa, niista tulee riippuvaiseks :D



Musta on tullu taalla vahan tommonen piiloherkuttelija. En kehtaa muiden nahden vahan valia maistella kaikkea kivaa mita me tuolla konnaripuolella tehdaan (naita tuskin ollaan kylla tehty), ni olen "piilottanu" kaikki herkut aina tonne mun huoneen hyllyyn :)) Samoin kun appelsiinimehupurkin. Sitten aina kun ihmisten silma valttaa niin meen sielta vahan napsimaan. Ja he varmaan muutenki luulis etta mulla on nalka, ja etta se ruoka on ollu pahaa. Eli piiloherkuttelija siis viela seuraavat... vahan paalle viisi viikkoa?!

Josta tulikin mieleeni, etta se ensimmainen viikko tuntui ihan kuukaudelta, niin hitaasti se aika kului (vaikka hauskaa olikin), mutta nyt taa toinen viikko on menny hirmunopeesti :O En ma oikeen tiia miten tassa pitais olla ku toi aika heittelee noin paljon :D

Ja toihinkin viela liittyen, tanaan ma paasin todistamaan eraan tosi makeen nakosen tilaustuotteen tekoa. Kyseessa oli haakakku, joka on rakennettu tuulihatuista. En tieda olivatko ne taytettyja, mutta niista koostettiin sellainen ontto pyramidi (ei ihan sellaisen muotoinen). Kiinnitettiin vissiin jollain sokeri- tai siirappijutulla, vain vaan etta oli sellasta tummaa kullanruskeeta tai jotain. Ja sitten haapari paalle, vahan koristeita mukaan ja onnittelulaatta. Sus siunakkoon se oli hieno!!! Varmaan puoli metria korkea teos, kiva varmaan kantaa kaupastakin ulos :"D

84 hengen kakku, hintaa tuli vahan yli 200 euroa... nice. Ja ma sain syoda yhden yli jaaneen tuulihatun, mihin oli purstotettu jotain valiin. Ai etta maistuki hyvalta!

Taa taiski taas olla tassa talta paivalta (hirveesti samankuulosia sanoja :D), meika lahtee suihkun kautta nukkumaan paikkareita, KOSKA illalla ma oon menossa johonki isoihin bileisiin, ja siella muuten menee myohaan. Mietityttaa vaan vahan ku ne on jossain ulkoalueella tietaakseni, ja nyt on tallasia sadepaivia meneillaan... ma en haluu kastua ja olla kylmissani siella! Mina kun en ees varustautunu lampimilla vaatteilla tanne tuloon :") Damn it. Taytyy varottaa ens vuoden lahtijaa tarpeeks.

Mut se on soronoo!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti