tiistai 14. elokuuta 2012

Bienvenue en France!

Okei, ennen kuin kukaan ihmettelee mita hittoa ma oikeen kirjotan med huono suomi, ni voin kylla kertoa et naa nappaimat taalla Ranskassa ei sisalla aiti- ja morko-sanojen vieraskielisia kirjaimia (jos ymmarratte mita tarkotan). On muutenkin hivenen hidasta ja hankalaa kirjottaa ku osa kirjaimista on vaarilla riveilla ja kaiken lisaks naa eri merkitkaan ei oo ihan siella missa pitais!

No anyway. Oltiin lentokentalla aika hyvissa ajoin ja kerettiin siina sitten haukkaamaan vahan aamupalaa (OMNOM!)
Taytetty sampyla ja kuumaa kaakaota.

Mennaanpa sitten asiaan. Matka tanne Ranskaan oli pitka ja tuskallinen, nain kauniisti sanottuna. Ensikertalaisena totta kai jannitti hiukkasen ja sitten kun oikeen paikoilleen istumaan paasi niin siina ne hermot sitten menivatkin! Ensin vahan tarisytetaan toisen jalan kanssa ja piakkoin tuleekin sitten kasi antamaan rytmia. Sitten kun kiitoradan paasta aletaan lahtea nousukiitoon niin hengityshan siina vahan on kiihdyksissa, ehka vahan enemmankin kuin vahan. Mutta mikas siina, hengissa selvisin ainakin Hesan kentalta ilmaan, jatko olikin sitten jo eri asia (monessa eri mielessa).


Naa ilmeet kuvaa hyvin mun lennonaikaisia tunnetiloja. Tosin ilman shoppailikasseja.


Ikkunapaikka juuri siiven kohdalla. Jesh.

Korvathan sitten oli lukossa aika kauankin sen lahdon jalkeen; mutta ahkeralla haukottelemisella ne poksahtivatkin sitten monen monta kertaa. Itse lento meni sillai kivasti maisemia katselleen, ja just kun oli ehtinyt vahan torkahtamaan kivasti ni eikohan sielta tullu sitten ilmanen ruokatarjoilu! Mitapa sita ruuan eteen ei tekiskaan...



Sitten tuleekin se "paras" osio, eli laskeutuminen, joka olikin sitten aika h*******a. Niinkin paljon taisi mun kayttaytymisesta nakya paalla pain jotain erikoista, kun karkkia tarjoilemassa ollut lentoemantakin kysyi etta onko kaikki hyvin :D Juu eipa siina mitaan erikoista, laskeutuminen vaan tuntu hyvin epamukavalta. No siina sitten lopulta uloskin paastiin koneesta, eika tarvinnu Pariisissa edes mitenkaan harhailla oikean jatkolennon terminaalin etsimisessa kun se sattuikin olemaan ihan vieressa.


Taidettiin olla Saksan ylla ---^


Koko matkan oli ollu vahan sellainen krapulainen olo (vaikka mitaan en ollut ottanut); paassa tuntu aika oudolta ja vahan huippaskin, varsinkin siina lennon aikana. Eli seuraavaa lentoa taas odotellessa innolla!

AirFrance, tuhoon tuomittu olkoon se kone. Ensin meni varmaan puol tuntia ku siella oli teknisia ongelmia (kuulosti tosi lupaavalta siina tilanteessa), sitten siina lahdossa ja alkulennon aikana joutusin puristamaan Antoniinan kaden melkein kuolioon ku iski sellanen paniikki (Y). Juu ja laskeutuminenki oli taas jotain tosi huipputasoista ku kone vaan heittelehti sivusuunnassa ja laheni maata sillai huippunopeutta, ma vaan taas kauhusta jaykkana ja kadet hioten yritan pitaa pokkaa :D Ulos kun paastiin niin teki melkein mieli suudella maata ja huutaa etta "we are saved!".

Nantesin lentokentalla odoteltiin laukkujen saapumista ja samalla yritin etsiskella tulevaa perhettani. Tiesin kylla kutakuinkin etta minkanakoiset tyypit on kyseessa, mutta usein tuo todellisuus on toisenlaista ku mita teoriassa voisi luulla helpoksi. Perhe loytyi ennen laukkuja! Molemmat osapuolet yrittivat kuikkia ja ,iettia onko kyseessa nyt oikea henkilo ja kyllahan sitten olikin. Sitten lahdettiin "kotia" kohden.

Taytyy kylla sanoa etta maisemat oli vahan kuin Suomesta, tosin talla matkalla oli vahan valia maissipeltoja ja lehmien laitumia. Nii ja hirveesti nakyi eri uskonnollisia koristeita, kuten ristiinnaulittuja Jeesuksia siina tien vierella (useampiakin eri risteja). Pitaa kylla kehua naita ranskalaisia taloja ku ovat vaan niin upeita! Ma haluan samankaltasen talon ku mita taalla naa on :D




Siina oli sitten kertomus tasta ah niin ihanasta matkasta lentokoneiden kanssa. Sen voin kylla vannoa etta tulevaisuudessa en kayta lentokoneita, ellei ole ihan valttamattoman pakko. Tosin, 7 viikon paasta taytyy tehda poikkeus kun pitais kotiinkin takasin paasta. Se olkoonkin sitten ainoa.

Asiasta kukkaruukkuun... poskisuudelmat, voi jeskamandeera! Kaipa niihin taytyy tottua, ja mikas siina ku paasee sitten joitain tuntemattomia poikiakin pusuttelemaan ihan tosta noin vaan aina ku nahdaan ;D

Oliskohan siina nyt ollut tan kerran tarkeimmat asiat. Tanaan on jotain ilotulituksia tai valoshow kun ilta saapuu, en ollu ihan varma kumpaa tarkotettiin. Ja tanne tulee vissiin jotain porukkaa syomaan, jos oikein kasitin. Ja se tietaakin sitten lisaa pusutteluja ;D

Ps. Ranskalainen lentohenk.kunta on paljon paljon tyylikkaampaa sakkia kuin suomalaiset.
Pps. Taal on tropiikki!!!
Ppps. Mulla ei oo vielakaan mikaan hyva hyva olo.



Mun huoneeni seuraavat kaks kuukautta ^^

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti